wtorek, 31 sierpnia 2010

FishDogi



Lubię robić hot dogi w różnych wersjach i z różnymi dodatkami. Sama jednak ich nie jadam, bo głównym ich składnikiem jest parówka, a ja jej nie toleruje w moim jadłospisie ;) Ale Fish Dog czyli ciepła bułeczka z paluszkami rybnymi, sałatą, ogórkiem i sosem tatarskim, to już zupełnie inna sprawa. A wiecie, co jeszcze w nich jest świetne? To, że są gotowe w 5 minut. Polecam !!!

Składniki na Fish Dogi:

4 bułki hotdogowe (mogą być pełnoziarniste)
8 paluszków rybnych
kilka liści sałaty
ok. 20 plasterków świeżego ogórka wężowego (mogą być pół na pół z ogórkiem małosolnym)
kilka łyżek sosu tatarskiego

Na sos tatarski:

50 dag majonezu
1 łyżka gęstej śmietany
1 łyżeczka musztardy
3 ogórki konserwowe (średniej wielkości)
15 dag pieczarek konserwowych
szczypta koperku
sól
pieprz
cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Ogórki, pieczarki i koperek pokrójcie drobno. Majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy wymieszajcie na gładką masę. Dodajcie pokrojone wcześniej warzywa i koperek, jeszcze raz wszystko wymieszajcie.

Przygotujcie Fish Dogi:
Przekrojone bułki podgrzejcie przez 3 minuty w rozgrzanym piekarniku. W tym samym czasie podgrzejcie i zrumieńcie paluszki. Ciepłe bułeczki posmarujcie w środku delikatnie sosem, wyłóżcie sałatką i ogórkami, dołóżcie po dwa paluszki rybne, na wierzch ułóżcie jeszcze sos tatarski. Gotowe!

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz