wtorek, 15 czerwca 2010

Wiosenna sałatka ziemniaczana



 Kolejne danie z ziemniakami=) Tym razem lekka wersja sałatki ziemniaczanej. W tradycyjnej znajdujemy najczęściej musztardę, ogórka kiszonego, jajko. Ta jest zdecydowanie bardziej wiosenna i mniej kaloryczna, a na dodatek będzie świetnym dodatkiem do wielu dań...

Składniki:

70 dag ugotowanych ziemniaków
1 pęczek rzodkiewek
odrobina świerzego koperku (wg uznania)
odrobina szczypiorku (wg uznania)
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 płaska łyżka majonezu
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Na dnie miski wymieszajcie jogurt, majonez, zioła i przyprawy - wymieszajcie sos. Dodajcie pokrojone na plasterki i rzodkiewki. Wszystko delikatnie wymieszajcie, tak by ziemniaki się nie rozpadły. Gotowe=)

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz