I kolejny przepis z jajkiem w roli głównej. Tym razem pasta - nieskomplikowana, szybka, ale za to jako pyszna. Świetnie sprawdzi się jako urozmaicenie śniadaniowych lub kolacyjnych kanapek. Aby była naprawdę dobra musi być z dodatkiem szczypiorku. Inne dodatki to już kwestia gustu - pokrojona czerwona papryka, szynka, a może rzodkiewki? Wybór należy do Was :).
Składniki:
5 ugotowanych jajek na twardo
pół pęczka szczypiorku
2 łyżka majonezu (lub 1 łyżka majonezu i 1 łyżka jogurtu)
pół łyżeczki musztardy
sól i pieprz do smaku
odrobina curry jeśli lubicie
Sposób przygotowania:
Jajka pokrójcie w drobną kostkę. Dodajcie do nich majonez, musztardę i przyprawy. Na końcu dorzućcie jeszcze drobno posiekany szczypiorek i wszystko wymieszajcie. Ja preferuje właśnie taką wersje - niezbyt rozdrobnioną, w której widać kosteczkę jajka. Jeśli jednak wolicie bardziej gładką konsystencję, to rozduście pastę widelcem lub zmiksujcie ja ręcznym blenderem - taką właśnie wersję możemy często zobaczyć w sklepach.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz